Livet är värt att utforska!

Är du nyfiken på livsfrågor och kristen tro?

I Betaniakyrkan i Tollarp har vi något som kallas för Alpha (vilket betyder början på grekiska). I korta föredrag går vi igenom grunderna i kristen tro. I en liten samtalsgrupp får du sen ställa frågor och tänka högt tillsammans med andra.

I den här kursen får du fundera igenom din syn på livet, utforska kristen tro och dela dina tankar.

Varje träff tar en och en halv timme och börjar med macka och te. Efter det kommer ett kort föredrag som presenterar kvällens tema. Detta följs upp med samtal och diskussion i mindre grupper. I samtalen vill vi lyssna på varandra och som ansvariga för kursen vill vi lova dig att vi kommer att ta dina frågor på allvar.

Alpha startade en gång i tiden i en Anglikansk kyrka i London. Idag är materialet spritt över hela världen. Kursmaterialet används av de flesta kristna kyrkor. Du kan läsa mer på Alphas svenska hemsida. Totalt är kursen upplagd på tolv kvällar men nu börjar vi med tre kvällar sen tar vi jullov.

 

Praktiskt

Kursen kommer vara på tisdagar mellan klockan 19.30-21.00. Det är viktigt att man kommer i tid.

Vi kommer prova att ha kursen vid tre tillfällen innan jul: tisdag 28 nov, tisdag 5 dec, tisdag 12 dec. Därefter tar vi jullov och fortsätter till våren.

Kan du inte komma så måste du anmäla det till Erica eller Bengt.

Kursen är kostnadsfri.

Intresserad? Kontakta Erica eller Bengt.

 

Ansvariga: Erica Bäck, pastor.                  Telefon 076-8779098

Bengt Nilsson.                         Telefon 070-2015109